Jul 22, 2025
Υπάρχουν άλμπουμ που, για διάφορους λόγους, δεν πήραν ποτέ τη θέση που τους αξίζει στη μουσική ιστορία. Ίσως να βγήκαν σε περίοδο που το κοινό ήταν απασχολημένο με άλλες τάσεις, ή απλά να ήταν μπροστά από την εποχή τους. Κάποια άλλα μπορεί να πέρασαν απαρατήρητα, παρότι κρύβουν διαμάντια συναισθηματικής έντασης και πρωτοτυπίας. Ειδικά στις μέρες μας, όπου τα trends αλλάζουν με αστραπιαία ταχύτητα, υπάρχουν άλμπουμ που παραμένουν στο περιθώριο, όχι γιατί δεν είναι σημαντικά, αλλά γιατί απλά πέρασαν απαρατήρητα από το ευρύτερο κοινό.
Αυτά τα underrated albums δεν είναι απλώς «καλά» - είναι αληθινά έργα τέχνης που αξίζουν να τα ξανακούσεις, να τα κατανοήσεις βαθύτερα, να τα νιώσεις.
1. Punisher - Phoebe Bridgers (2020)
Αν υπάρχει σύγχρονη βασίλισσα του indie folk, αυτή είναι η Phoebe. Το Punisher είναι ένα υπνωτιστικό ταξίδι σε μελαγχολικά τοπία, γεμάτο ευαίσθητες ενορχηστρώσεις και στίχους που σου μιλάνε σαν να σε ξέρει από πάντα. Τραγούδια όπως το «Kyoto» και το «I Know the End» είναι το soundtrack για στιγμές μοναξιάς αλλά και αναγέννησης.
2. Kiwanuka - Michael Kiwanuka (2019)
Μια υπέροχη ανάμειξη soul, folk και rock, που φέρνει στο προσκήνιο μια φωνή γεμάτη βάθος και συναίσθημα. Το ομώνυμο άλμπουμ του Kiwanuka περνάει μηνύματα για την ταυτότητα και την εσωτερική αναζήτηση, με κομμάτια που σε ταξιδεύουν μακριά από τον θόρυβο του κόσμου.
3. If I Can’t Have Love, I Want Power - Halsey (2021)
Μια τολμηρή και σκοτεινή προσέγγιση στο alternative pop, που ξεπερνά τα συνηθισμένα της εποχής. Η Halsey συνεργάζεται με τον Trent Reznor και τον Atticus Ross και δημιουργεί ένα concept album γεμάτο πάθος, πόνο και δύναμη. Το άλμπουμ αυτό έχει μια έντονη, almost industrial ατμόσφαιρα, που δεν το αφήνει να περάσει απαρατήρητο.
4. Fetch the Bolt Cutters - Fiona Apple (2020)
Ένα άλμπουμ που σπάει κάθε στερεότυπο. Η Fiona Apple εδώ δεν ακολουθεί κανόνες, αλλά δημιουργεί μια συλλογή τραγουδιών που ακούγονται σαν προσωπικό ημερολόγιο, ωμά, αναπάντεχα και γεμάτα ειλικρίνεια. Ένα έργο που πολλοί άργησαν να εκτιμήσουν, αλλά που πλέον θεωρείται ορόσημο.
5. Puberty 2 - Mitski (2016)
Ένα άλμπουμ που έχει γίνει θρύλος στο indie κύκλωμα, αλλά παραμένει underrated στο ευρύτερο κοινό. Η Mitski συνδυάζει raw συναισθήματα με δυνατές ενορχηστρώσεις και στιχουργική που αγγίζει τα θέματα της μοναξιάς, της ταυτότητας και της εσωτερικής πάλης. Είναι το soundtrack για όσους ψάχνουν το βαθύτερο νόημα πίσω από την pop επιφάνεια.
6. Norman Fucking Rockwell! - Lana Del Rey (2019)
Η Lana εδώ αφήνει πίσω την παλιά της pop persona και δημιουργεί ένα άλμπουμ που κινείται ανάμεσα στο αμερικάνικο όνειρο και στην εσωτερική κατάρρευση. Με συνθέσεις που είναι σαν κινηματογραφικές στιγμές, το Norman Fucking Rockwell! είναι μια δισκογραφική στιγμή που δεν πήρε όση αναγνώριση της άξιζε στην αρχή.
7. Sawayama - Rina Sawayama (2020)
Ένα άλμπουμ που αναμειγνύει pop, rock, R&B και ηλεκτρονικά στοιχεία με έναν μοναδικό τρόπο. Η Rina φέρνει έναν αέρα φρεσκάδας και πολυπλοκότητας που σπάνια συναντάμε στα σημερινά mainstream. Το Sawayama είναι μια πρόκληση και ταυτόχρονα μια γιορτή των πολλαπλών ταυτοτήτων.
8. Sometimes I Might Be Introvert - Little Simz (2021)
Η βρετανίδα ράπερ και τραγουδίστρια παρουσιάζει ένα προσωπικό και έντονα αφηγηματικό άλμπουμ, γεμάτο με layers και παραγωγές που ξεπερνούν το hip-hop. Ένα έργο για την αυτογνωσία, το άγχος και τη δύναμη της μοναξιάς, που δεν πήρε όση λάμψη άξιζε.
9. Dirty Computer - Janelle Monáe (2018)
Μια πρωτοποριακή δουλειά που συνδυάζει funk, R&B και pop με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα. Η Janelle Monáe εδώ δημιουργεί ένα concept album που μιλάει για ταυτότητα, ελευθερία και αποδοχή, αλλά δεν έγινε το mainstream φαινόμενο που θα μπορούσε.
10. LP1 - FKA twigs (2014)
Ένα από τα πιο καινοτόμα άλμπουμ της δεκαετίας, όπου η FKA twigs αναμειγνύει alternative R&B, electronic και avant-garde στοιχεία. Υπάρχει μια υποβλητική ατμόσφαιρα, μια αίσθηση πειραματισμού και ευαισθησίας που το κάνει ξεχωριστό.
Μην χάσεις την επόμενη! Κάνε download το Mood για να είσαι πάντα ενήμερος για τις πιο hot συναυλίες.